IN DE MEDIA


Deelname Kennemervis Groep op internationale Foodvalley conferentie

Namens de Kennemervis Groep sprak Eugene Scholten afgelopen dinsdag 13 oktober op de internationale Foodvalley conferentie, een interactief, live-broadcast evenement waarin de laatste markttrends, innovaties, kansen en uitdagingen op het gebied van de Proteïne, Voedsel & Gezondheid sector aan bod zijn gekomen. Het werd meer dan eens benadrukt dat we in veranderende tijden leven op het gebied van ons voedselsysteem, die moeilijkheden onthullen maar daardoor ook nieuwe kansen bieden.

Tijdens de live talkshow met een moderator en andere tafelgasten uit verschillende regio’s van de wereld, werd er gesproken over de uitdagingen en oplossingen die een duurzaam voedselsysteem vormgeeft. Kennemervis Groep werd door de moderator gezien als een van de bruggenbouwers die de kloof tussen dierlijke en plantaardige eiwitten proberen te overbruggen. Zo gaf Eugene aan tijdens het paneldiscussie dat je als bedrijf consumentenpatronen moet blijven volgen en de Kennemervis Groep naast de ontwikkeling van duurzame, gezonde vis, in de beweging richting eiwitrijk plantaardig voedsel voorop moet blijven lopen. Het was een interessante, inspirerende ochtend waar nog eens benadrukt werd in wat voor bewegende wereld we als bedrijf opereren.


Gebr. Kramer neemt Fishmasters over en sluit partnership met Kennemervis
Groep

Vanaf 1 oktober 2020 zijn Gebr. Kramer en Fishmasters, een dochteronderneming van de Kennemervis Groep, de verkoop van Fishmasters aan Gebr. Kramer overeengekomen. Partijen verwachten dat de transactie voor eind oktober gefinaliseerd kan worden. De overname biedt Gebr. Kramer de mogelijkheid om haar activiteiten verder uit te breiden, groei te realiseren en een faciliteit te ontwikkelen die voldoet aan de eisen die nu en in de toekomst gesteld worden. Gebr. Kramer neemt daartoe de activiteiten van Fishmasters over, alsmede de grond, gebouwen en het machinepark. Gebr. Kramer zal haar activiteiten op de huidige locatie verplaatsen naar het Noordgat 1, en daar nieuw- en verbouw verrichten. Het overgrote merendeel van het personeel van Fishmasters gaat mee over.

KVG kan zich door de verkoop nog meer richten op haar andere groeiende activiteiten in de vishandel en -verwerking alsmede de recent overgenomen activiteit in plantaardige producten.

De bedrijven zijn complementair en hebben de intentie om hun competenties gezamenlijk in te zetten voor verdere klanttevredenheid en groei.

Hein Kramer, Directeur Gebr. Kramer:

“Wij zijn trots en erg blij met de transactie met KVG die ons in staat stelt om onze groeidromen te verwezenlijken. Door deze stap wordt de stabiele groei van de afgelopen jaren fors vergroot en versterkt. Wij voegen naast onze diepvries activiteiten met het bakken en garen van vis een nieuwe activiteit toe, die onze positie in retail en foodservice alleen maar kan vergroten.  Daarnaast kunnen we optimaal profiteren van de competenties die een KVG in huis heeft. Met deze stap hoopt Kramer het bedrijf nog meer toekomst-bestendig te maken en de ambitie ten aanzien van internationale groei aanzienlijk te versnellen.”

Eugene Scholten, CEO KVG:

“Deze transactie helpt ons om nog meer te focussen op het realiseren van groei bij onze klanten in vis en plantaardig en, door de samenwerking met de Gebr Kramer, dat we richting toekomst onze klanten gebakken en gegaarde visproducten competitief kunnen blijven aanbieden. Wij zijn er trots op dat de familie Kramer de activiteiten van Fishmasters verder doorzet en kijken uit naar verdere samenwerking en groei van onze beider bedrijven.“

Gebr. Kramer is een Urker familiebedrijf waarbij de 4e generatie gereed staat om het roer over te nemen. Onder het merk Isola Fish heeft Kramer een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner van (h)eerlijke en gezonde visproducten.

Kennemervis Groep is een toonaangevend vis- en plantaardige proteïne verwerkend bedrijf, onderdeel van een Internationaal familiebedrijf, dat klanten met hoogwaardige producten en oplossingen bedient in retail, foodservice, ambulant, visspeciaalzaak en industrie. KVG heeft meerdere vestigingen in Nederland en Denemarken en haar servicekantoor in Spakenburg.

Voor eventueel verdere vragen en informatie kun je je wenden tot Eugene Scholten, e.scholten@kvg.nl / mob 06-20531188 of Hein Kramer hein.kramer.kzn@isolafish.nl / mob 06- 38543683


Kennemervis Groep acquireert Bobeldijk Food Group

Op 20 mei 2020 heeft Kennemervis Groep (KVG) de acquisitie van Bobeldijk Food Group (BFG) voltooid. Doel van de acquisitie, die geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, is om Bobeldijk in staat te stellen om in haar markt van plantaardige producten een groeiversnelling te bewerkstelligen. De bedrijven zijn complementair aan de afzetkant en met activiteiten in vis en plantaardig bevindt KVG zich in twee sterke groeimarkten. Remko Vogelenzang zal als Directeur BFG de leiding over BFG blijven houden, rapporterend aan Eugene Scholten, CEO KVG.

Eugene Scholten, CEO KVG:
“Wij zien om ons heen dat consumenten, markten en klanten continu in beweging zijn. Wij willen hier optimaal op in blijven spelen en zien goede
kansen in het laten groeien van BFG als onderdeel van de familie van KVG bedrijven. Wij zijn er trots op dat we samen met Remko en zijn team de groei van BFG verder mogen ondersteunen.”

Remko Vogelenzang, Directeur BFG:
“Wij zijn erg blij met de transactie met KVG die ons in staat stelt om te profiteren van de kennis over afzetmarkten die er binnen KVG is. Als onderdeel van KVG zijn wij in de gelegenheid om onze ambitie ten aanzien van internationale groei significant te versnellen.”

Kennemervis Groep is een toonaangevend visverwerkend bedrijf, onderdeel van een Internationaal familiebedrijf, dat klanten met hoogwaardige producten en oplossingen bediend in retail, foodservice,
ambulant, visspeciaalzaak en industrie. KVG heeft meerdere vestigingen in Nederland en Denemarken en haar servicekantoor in Spakenburg.
Bobeldijk Food Group is een sterk groeiende speler in het vegetarische en veganistische schap, gevestigd te Deventer. Bobeldijk produceert en ontwikkelt in intensieve samenwerking met haar
klanten continu nieuwe producten op basis van hedendaagse kwaliteit en smaak voor de diverse gebruiksmomenten.

De toekomst van voedselveiligheid

Trends en ontwikkelingen; De toekomst van voedselveiligheid!

Eugene Scholten, onze CEO, heeft meegewerkt aan een artikel over de toekomst van voedselveiligheid. In Nederlandse bedrijven heeft voedselveiligheid topprioriteit, maar hoe is het eigenlijk gesteld met de voedselveiligheid in Nederland en in Europa? Hoe goed je het, als bedrijf, ook voor elkaar hebt met het borgen van de voedselveiligheid, het kan altijd beter! En kun je voedselveiligheid eigenlijk voor 100% garanderen? Lees het hele artikel hier, druk op de link.

 


Kennemervis Groep gaat voor duurzaam!

Zonnepanelen op de daken van de Kennemervis Groep.

En dan is het zover, op alle daken van de vestigingen van de KVG zijn zonnepanelen geïnstalleerd. In totaal zijn er 3144 zonnepanelen geplaatst, waarmee we jaarlijks 861.000 kWh stroom kunnen opwekken! Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 225 huishoudens en komt overeen met 10% van het energie verbruik van KVG. Hoe gaaf is dat!
Het zonnepanelenproject is in samenwerking met Vattenfall. Wij leasen de panelen van Vattenfall.

Op 2 december jl. kregen Jan Schraal en Henny officieel de 7 projecten overgedragen vanuit Vattenfall, met een leuke collage van de hele constructie.

‘Project manager Alied Wessels Boer van Vattenfall: Dankzij de leaseconstructie kan KVG de zonnepanelen direct op alle zeven daken laten leggen. Zo worden grote stappen gezet met de verduurzaming van het bedrijf, terwijl de kosten beheersbaar blijven omdat ze over meerdere jaren kunnen worden uitgesmeerd. Wij vinden dit een geslaagd voorbeeld van hoe we samen werken aan de ambitie van Vattenfall om binnen een generatie fossielvrij leven mogelijk te maken. Het is een van de projecten waarmee de Kennemervis Groep een steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst. We zijn blij en trots dat we dit hebben kunnen realiseren. Op naar een duurzame toekomst!

90 jaar Kennemervis Groep – Hoera!

Wij bestaan 90 jaar!

In 1929 is de NV visserij Kennemerland opgericht en daarmee is de basis gelegd voor de activiteiten die wij 90 jaar later als Kennemervis Groep uitvoeren. Het is bijzonder om als bedrijf 90 jaar te bestaan, daar zijn we met zijn allen heel trots op! Het is onze ambitie om hier nog vele jaren aan vast te knopen, op naar de 100 jaar!
Wij feliciteren en bedanken een ieder die betrokken is geweest bij de bouw van ons prachtige bedrijf en wensen ons SAMEN veel voorspoed, succes en plezier de komende jaren.Het verhaal van de haring

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager, in het voorjaar begint de haring te groeien doordat plankton toeneemt in het water en hij hiervan leeft. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 1 procent vetter eten. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 18 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Dit is altijd een spannende tijd, want als de haring niet het juiste vetpercentage heeft, kan hij niet worden verwerkt tot de Hollandse maatjes haring. De vangst periode duurt doorgaans tot juli. De vangst in deze periode is bepalend voor het hele haringseizoen en duurt doorgaans tot juli, hierna begint de groei van hom en kuit. De haring eet hierdoor niet meer en verliest zijn vet ,hierdoor is hij niet meer geschikt voor de productie van Hollandse maatjes. Door de sluiting van de Noordzee voor de haringvisserij in 1977, werden Nederlandse vissers en inkopers gedwongen om te verhuizen. Een Hollandse vishandelaar die in Denemarken op vakantie was, zag dat daar de haring tot vismeel werd verwerkt. De Denen vinden deze haring te vet. Deze haring leek sterk op de Hollandse haring. Zodoende bleek Skagen een geschikte plek voor de haring vangst. Elk jaar wordt door de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging de startdatum van de haring verkoop bepaald. De dag voorafgaand aan de start van de verkoop van de nieuwe haring wordt het eerste vaatje geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Hulphond Nederland, deze honden worden opgeleid voor mensen met fysieke beperkingen. Het veilen van het eerste vaatje is altijd een feestelijke gebeurtenis. En dan is hij er, de Hollandse nieuwe maatjes haring!! Bij het proeven van een Hollandse nieuwe volgt er een sensatie die zich nauwelijks laat beschrijven. Het verschil met de oude haring is onmiddellijk duidelijk. Een nieuwe haring smaakt naar de zee. Het visvlees is heerlijk zacht en de smaak is zilt. Hij smelt in je mond.

Henry Zwiers nieuwe Algemeen Directeur Fishmasters

Henry Zwiers is gestart als Algemeen Directeur Fishmasters, dochterbedrijf van de Kennemervis Groep. Henry heeft een operationele achtergrond, die in 1995 begon als procesoperator bij Yamanouchi, een farmaceutisch concern. In 2001 maakte hij de overstap naar Productie manager van Distilleerderij Hooghoudt BV. Via productie/-plant management  rollen bij Saturn Petfood en Fresenius Kabi BV (wederom farmacie) belandde hij in 2012 bij Heiploeg (garnalen) waar hij als plantmanager verantwoordelijk werd voor de Zoutkamp plant.  De laatste 2 jaar heeft hij als zelfstandige opleidingen-trainingen gegeven in LEAN, een continu verbeter filosofie en een aantal interim opdrachten gedaan. Henry is gepassioneerd voor food en continu verbeteren. Hij heeft een enorme operationele ervaring opgebouwd in diverse culturen en drijft op de ambitie om samen bedrijven en mensen beter te maken. Wij zijn erg blij dat Henry de leiding van Fishmasters op zich neemt en het KVG team komt versterken.


Nieuw in het assortiment van Mayonna

Spakenburg, 28 december 2017 Mayonna introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes bij Jumbo. Hiermee willen we inspelen op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en hoogwaardige forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. De keten is volledig inzichtelijk; van schip tot schap. Dit concept onder Fishes is exclusief voor en met Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. Waar vis ook nog wel eens ontdooid verkocht wordt, is de vis van Fishes 100% vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. Een bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. In Nederland wordt redelijk wat forel gegeten, maar dit is voor 98% zoetwater forel. Deze zoutwater variant is veel groter en voller van smaak. Waarom dit nieuwe Concept? We eten in Nederland steeds meer vis. De smaak, gezondheid en duurzaamheid zijn eigenschappen die ervoor zorgen dat de populariteit van vis toeneemt. De supermarkt neemt een steeds groter deel van de vismarkt voor zijn rekening. Door deze groei in het supermarktkanaal, stijgt ook de vraag naar een kwalitatief en breder assortiment vis. Met het Fishes concept komen wij tegemoet aan deze toenemende consumentenvraag. Fishes Fishes staat voor kwaliteit en wil een bijzonder assortiment van lekkere, eerlijke en duurzaam gevangen vis toegankelijk maken. Fishes wil de consument dichtbij de totaalbeleving van de zee, de vis en de vissers brengen. Fishes staat voor:

  • VERS Alleen het beste voor de consument.
  • KWALITEIT Geen concessies en alleen het beste.
  • DUURZAAM MSC/ASC, anders groen op de VISwijzer.
  • TRANSPARANT Keten volledig inzichtelijk; van schip tot schap betrokken.

Uitbreiding FishPartners Enschede in bedrijf

FishPartners Enschede heeft het afgelopen jaar (2017) haar activiteiten uitgebreid met een eigen bereiding van bakharing en verse haringsalades. Hiervoor is het bestaande pand uitgebouwd met iets meer dan 100m2 met daarin 4 extra productie- en opslagruimtes: een warme-, een koude keuken, een inpakruimte en een koelopslag. Bereiding vindt op ambachtelijke wijze in een moderne hygiënische omgeving plaats. Op deze manier is FishPartners in staat zelf haar eigen markt te bedienen met topproducten volgens haar eigen hoge kwaliteitstandaard en unieke receptuur.

Bereiding vindt op ambachtelijke wijze in een moderne hygiënische omgeving plaats

Dit is een volgende stap in de verdere optimalisering van onze rokerij

Eerste paal uitbreiding FishPartners Urk

Op dinsdag 5 December is de eerste paal voor de uitbreiding van de zuidzijde van FishPartners Urk de grond in gegaan. De uitbreiding moet aanvang mei gereed zijn en creëert ruimte voor het nieuwe fileerproces voor makreel. Daarnaast biedt de uitbreiding de mogelijkheid tot optimaliseren van de stromen met bijproduct, hierdoor wordt de  scheiding tussen grondstoffen en eindproducten en daarmee productveiligheid nog beter geborgd. Dit is een volgende stap in de verdere optimalisering van onze rokerij welke zich tot één van de modernste rokerijen in Europa mag rekenen. Een volgende uitbreiding ligt alweer op de tekentafel. Hierover meer in het eerste kwartaal van 2018!

Fishmasters start in-house opleiding!

Fishmasters is hard aan het groeien. Goed nieuws natuurlijk, maar door deze groei hebben wij ook nóg meer operators nodig, juist nu de markt verandert en het lastig is om nog meer goede operators te vinden en te binden. Dus, wat doe je als je niet genoeg operators kunt vinden? Juist! Dan ontwikkel je ze zelf. Hoe we dat gaan doen? Door ze zelf op te leiden! In samenwerking met Randstad en het ROVC starten we binnen Fishmasters met de TOM (Technisch Operator Modulair) Opleiding. De 1ste lichting zal eind september/begin oktober starten. Deze lichting zal uit 10 à 12 enthousiaste, gemotiveerde productiemedewerkers en operators bestaan, die allemaal de ambitie hebben om door te leren en te groeien naar een hoger niveau. Deze opleiding bieden we in-house aan. Daardoor kunnen we – aan de hand van veel concrete praktijkvoorbeelden, filmpjes en cases – direct de link leggen tussen theorie en praktijk. Denk je nu bij jezelf: Hé, ik wil ook onderdeel zijn van deze snelgroeiende specialist in diepvries visconcepten, en heb je ook nog eens operator skills? Bel ons dan! Wij maken graag kennis met jou! Update: Wij zijn trots op onze eerste groep medewerkers die allemaal met succes hun opleiding hebben afgerond. In januari gaan we starten met de tweede groep. We gaan ervan uit dat deze tweede groep met net zoveel energie en succes deze opleiding ingaan. Na de zomer van 2018 zullen we dan ook starten met de vervolgopleiding voor onze collega’s die verder willen studeren!

“Daardoor kunnen we … direct de link leggen tussen theorie en praktijk

Wij wensen een ieder een succesvol en vooral heerlijk seizoen!

Start haringseizoen 2017

Spakenburg, 8 juni 2017 Op 14 juni gaat het haringseizoen weer van start. Vanaf dat moment is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Meer kun je hierover lezen op visbureau.nl. 13 juni wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Natuurlijk doen we mee en steunen we – met hopelijk vele andere bieders – daarmee de Make-A-Wish stichting. Bij de Kennemervis Groep betekent deze periode extra haringkoorts. Bij Werner Larsson (wernerlarsson.dk) in Skagen, Denemarken zijn alle voorbereidingen getroffen om de nieuwe haring te ontvangen en te verwerken. Met spanning worden de nieuwsberichten van de vissers gevolgd en wordt gespeculeerd over de kwaliteit van de haring van het nieuwe jaar. Als de boten eenmaal binnenkomen is de kwaliteitscontrole streng; alleen de beste maatjes mogen door. De eerste berichten zijn over de nieuwe haring zijn in ieder geval zeer goed: “Mooie witte spiegel en een heerlijke, romige, zilte smaak. Smelt in de mond!” Klanten staan op scherp en onze bedrijven en medewerkers hebben de voorbereidende acties genomen om ze zo snel mogelijk te beleveren en Nederland te laten genieten van een lekker, gezond en bijzonder stukje vis. Een traditie waar we als groep en als Nederland trots op mogen zijn! Wij wensen een ieder een succesvol en vooral heerlijk seizoen. Geniet ervan!

Nieuwe website online


Spakenburg, 10 april 2017 Welkom op de nieuwe website van de Kennemervis Groep! Op de site geven we je een frisse inkijk in ons bedrijf. Je leest hier over onze ontstaansgeschiedenis en vertellen over onze visie op de toekomst. We delen ook graag onze strategie en onze kernwaarden met je. Dankzij de persoonlijke verhalen van werknemers die op de site zijn terug te vinden, leer je ons nog beter kennen. Specifieke bedrijfsinformatie is terug te vinden op de pagina’s van de verschillende bedrijven van de Kennemervis Groep. Mis onze nieuwe bedrijfsfilm niet! Bekijk ‘m hier: Kennemervis Groep – Samen sterker, slimmer, beter Vragen en opmerkingen horen we graag. Ben je geïnteresseerd om met ons samen te werken of wil je door een van de bedrijven worden beleverd? Of wil je bij ons komen werken? We maken graag kennis met je. Neem contact met ons op. Kennermervis Groep, Samen sterker, slimmer, beter!

Dankzij de persoonlijke verhalen van werknemers die op de site zijn terug te vinden, leer je ons nog beter kennen


FishPartners France verkocht aan Nordvik sas

Spakenburg, 1 september 2016 B.V. Kennemervis Groep heeft haar activiteit in Boulogne-sur-Mer, FishPartners France sarl, overgedragen aan Nordvik sas. Nordvik sas is een van orgine IJslandse familie onderneming, van grootaandeelhouder Gudmundur Stefansson, met een vestiging in Boulogne-sur-mer handelend onder de naam Novofood. Novofood is de sales en marketing organisatie in Frankrijk. Het moederbedrijf is actief in het kweken, sourcen, verwerken en de distributie van vis. Kennemervis Groep en Novofood hebben afgesproken in de toekomst met elkaar samen te blijven werken. Dit betekent concreet ondermeer dat de afname van gerookte producten zal blijven geschieden vanuit FishPartners Urk. David Dutriaux, manager van FishPartners France, zal met zijn team in dienst komen van Nordvik/Novofood. Wij zijn David zeer erkentelijk voor zijn inspanningen voor de Kennemervis Groep en zijn gedreven aanpak om FishPartners France succesvol te maken. Wij wensen hem en zijn team een goede toekomst met Novofood. Wij kijken vol vertrouwen uit naar een succesvol partnership met Novofood en uitbreiding van onze gezamenlijke activiteiten.

Henny Wilpshaar nieuwe financieel directeur B.V. Kennemervis Groep


Spakenburg, 1 juni 2016 Henny Wilpshaar (38) neemt per 1 mei 2016 de functie van Financieel Directeur over van Bert Zijlstra die, na 8 jaren KVG, afscheid neemt en zijn loopbaan elders voortzet. Henny heeft gedurende de afgelopen 13 jaar een brede financiële ervaring opgebouwd, in diverse rollen en omgevingen, op het niveau van ‘hoofdkantoor’ tot meer specifieke business activiteiten. Zij is gedreven om als business partner zowel op KVG niveau als met de verschillende business units ons te helpen sterker te worden richting toekomst. Henny komt van Total Produce, een van de grootste leveranciers van verse AGF producten en bloemen, alwaar zij de afgelopen 3 jaar de functie van Financieel Directeur Total Produce Direct uitoefende. Daarvoor was Henny gedurende bijna 6 jaar werkzaam bij Heinz respectievelijk als European R&D controller, manager Financial Services en Commercial controller. Henny is haar loopbaan begonnen bij Nutreco, eerst als management trainee, waarna zij de passie voor Finance vond en daar vervolgens diverse rollen voor Nutreco in vervulde. Zij is afgestudeerd in Zoötechniek en heeft ten tijde van haar Nutreco avontuur, de opleiding voor Register Controller afgerond. Henny woont in Wageningen, is getrouwd en moeder van 2 kinderen. Graag heet ik Henny namens allen hartelijk welkom en wens ik haar veel succes in haar nieuwe rol bij de Kennemervis Groep. Eugène Scholten C.E.O. Kennemervis Groep

Henny heeft gedurende de afgelopen 13 jaar een brede financiële ervaring opgebouwd

Kennemervis Groep acquireert Bobeldijk Food Group

Op 20 mei 2020 heeft Kennemervis Groep (KVG) de acquisitie van Bobeldijk Food Group (BFG) voltooid. Doel van de acquisitie, die geen gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, is om Bobeldijk in staat te stellen om in haar markt van plantaardige producten een groeiversnelling te bewerkstelligen. De bedrijven zijn complementair aan de afzetkant en met activiteiten in vis en plantaardig bevindt KVG zich in twee sterke groeimarkten. Remko Vogelenzang zal als Directeur BFG de leiding over BFG blijven houden, rapporterend aan Eugene Scholten, CEO KVG.

Eugene Scholten, CEO KVG:
“Wij zien om ons heen dat consumenten, markten en klanten continu in beweging zijn. Wij willen hier optimaal op in blijven spelen en zien goede
kansen in het laten groeien van BFG als onderdeel van de familie van KVG bedrijven. Wij zijn er trots op dat we samen met Remko en zijn team de groei van BFG verder mogen ondersteunen.”

Remko Vogelenzang, Directeur BFG:
“Wij zijn erg blij met de transactie met KVG die ons in staat stelt om te profiteren van de kennis over afzetmarkten die er binnen KVG is. Als onderdeel van KVG zijn wij in de gelegenheid om onze ambitie ten aanzien van internationale groei significant te versnellen.”

Kennemervis Groep is een toonaangevend visverwerkend bedrijf, onderdeel van een Internationaal familiebedrijf, dat klanten met hoogwaardige producten en oplossingen bediend in retail, foodservice,
ambulant, visspeciaalzaak en industrie. KVG heeft meerdere vestigingen in Nederland en Denemarken en haar servicekantoor in Spakenburg.
Bobeldijk Food Group is een sterk groeiende speler in het vegetarische en veganistische schap, gevestigd te Deventer. Bobeldijk produceert en ontwikkelt in intensieve samenwerking met haar
klanten continu nieuwe producten op basis van hedendaagse kwaliteit en smaak voor de diverse gebruiksmomenten.

De toekomst van voedselveiligheid

Trends en ontwikkelingen; De toekomst van voedselveiligheid!

Eugene Scholten, onze CEO, heeft meegewerkt aan een artikel over de toekomst van voedselveiligheid. In Nederlandse bedrijven heeft voedselveiligheid topprioriteit, maar hoe is het eigenlijk gesteld met de voedselveiligheid in Nederland en in Europa? Hoe goed je het, als bedrijf, ook voor elkaar hebt met het borgen van de voedselveiligheid, het kan altijd beter! En kun je voedselveiligheid eigenlijk voor 100% garanderen? Lees het hele artikel hier, druk op de link.

 


Kennemervis Groep gaat voor duurzaam!

Zonnepanelen op de daken van de Kennemervis Groep.

En dan is het zover, op alle daken van de vestigingen van de KVG zijn zonnepanelen geïnstalleerd. In totaal zijn er 3144 zonnepanelen geplaatst, waarmee we jaarlijks 861.000 kWh stroom kunnen opwekken! Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 225 huishoudens en komt overeen met 10% van het energie verbruik van KVG. Hoe gaaf is dat!
Het zonnepanelenproject is in samenwerking met Vattenfall. Wij leasen de panelen van Vattenfall.

Op 2 december jl. kregen Jan Schraal en Henny officieel de 7 projecten overgedragen vanuit Vattenfall, met een leuke collage van de hele constructie.

‘Project manager Alied Wessels Boer van Vattenfall: Dankzij de leaseconstructie kan KVG de zonnepanelen direct op alle zeven daken laten leggen. Zo worden grote stappen gezet met de verduurzaming van het bedrijf, terwijl de kosten beheersbaar blijven omdat ze over meerdere jaren kunnen worden uitgesmeerd. Wij vinden dit een geslaagd voorbeeld van hoe we samen werken aan de ambitie van Vattenfall om binnen een generatie fossielvrij leven mogelijk te maken. Het is een van de projecten waarmee de Kennemervis Groep een steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst. We zijn blij en trots dat we dit hebben kunnen realiseren. Op naar een duurzame toekomst!

90 jaar Kennemervis Groep – Hoera!

Wij bestaan 90 jaar!

In 1929 is de NV visserij Kennemerland opgericht en daarmee is de basis gelegd voor de activiteiten die wij 90 jaar later als Kennemervis Groep uitvoeren. Het is bijzonder om als bedrijf 90 jaar te bestaan, daar zijn we met zijn allen heel trots op! Het is onze ambitie om hier nog vele jaren aan vast te knopen, op naar de 100 jaar!
Wij feliciteren en bedanken een ieder die betrokken is geweest bij de bouw van ons prachtige bedrijf en wensen ons SAMEN veel voorspoed, succes en plezier de komende jaren.Het verhaal van de haring

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager, in het voorjaar begint de haring te groeien doordat plankton toeneemt in het water en hij hiervan leeft. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 1 procent vetter eten. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 18 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Dit is altijd een spannende tijd, want als de haring niet het juiste vetpercentage heeft, kan hij niet worden verwerkt tot de Hollandse maatjes haring. De vangst periode duurt doorgaans tot juli. De vangst in deze periode is bepalend voor het hele haringseizoen en duurt doorgaans tot juli, hierna begint de groei van hom en kuit. De haring eet hierdoor niet meer en verliest zijn vet ,hierdoor is hij niet meer geschikt voor de productie van Hollandse maatjes. Door de sluiting van de Noordzee voor de haringvisserij in 1977, werden Nederlandse vissers en inkopers gedwongen om te verhuizen. Een Hollandse vishandelaar die in Denemarken op vakantie was, zag dat daar de haring tot vismeel werd verwerkt. De Denen vinden deze haring te vet. Deze haring leek sterk op de Hollandse haring. Zodoende bleek Skagen een geschikte plek voor de haring vangst. Elk jaar wordt door de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging de startdatum van de haring verkoop bepaald. De dag voorafgaand aan de start van de verkoop van de nieuwe haring wordt het eerste vaatje geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Hulphond Nederland, deze honden worden opgeleid voor mensen met fysieke beperkingen. Het veilen van het eerste vaatje is altijd een feestelijke gebeurtenis. En dan is hij er, de Hollandse nieuwe maatjes haring!! Bij het proeven van een Hollandse nieuwe volgt er een sensatie die zich nauwelijks laat beschrijven. Het verschil met de oude haring is onmiddellijk duidelijk. Een nieuwe haring smaakt naar de zee. Het visvlees is heerlijk zacht en de smaak is zilt. Hij smelt in je mond.

Henry Zwiers nieuwe Algemeen Directeur Fishmasters

Henry Zwiers is gestart als Algemeen Directeur Fishmasters, dochterbedrijf van de Kennemervis Groep. Henry heeft een operationele achtergrond, die in 1995 begon als procesoperator bij Yamanouchi, een farmaceutisch concern. In 2001 maakte hij de overstap naar Productie manager van Distilleerderij Hooghoudt BV. Via productie/-plant management  rollen bij Saturn Petfood en Fresenius Kabi BV (wederom farmacie) belandde hij in 2012 bij Heiploeg (garnalen) waar hij als plantmanager verantwoordelijk werd voor de Zoutkamp plant.  De laatste 2 jaar heeft hij als zelfstandige opleidingen-trainingen gegeven in LEAN, een continu verbeter filosofie en een aantal interim opdrachten gedaan. Henry is gepassioneerd voor food en continu verbeteren. Hij heeft een enorme operationele ervaring opgebouwd in diverse culturen en drijft op de ambitie om samen bedrijven en mensen beter te maken. Wij zijn erg blij dat Henry de leiding van Fishmasters op zich neemt en het KVG team komt versterken.


Nieuw in het assortiment van Mayonna

Spakenburg, 28 december 2017 Mayonna introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes bij Jumbo. Hiermee willen we inspelen op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en hoogwaardige forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. De keten is volledig inzichtelijk; van schip tot schap. Dit concept onder Fishes is exclusief voor en met Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. Waar vis ook nog wel eens ontdooid verkocht wordt, is de vis van Fishes 100% vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. Een bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. In Nederland wordt redelijk wat forel gegeten, maar dit is voor 98% zoetwater forel. Deze zoutwater variant is veel groter en voller van smaak. Waarom dit nieuwe Concept? We eten in Nederland steeds meer vis. De smaak, gezondheid en duurzaamheid zijn eigenschappen die ervoor zorgen dat de populariteit van vis toeneemt. De supermarkt neemt een steeds groter deel van de vismarkt voor zijn rekening. Door deze groei in het supermarktkanaal, stijgt ook de vraag naar een kwalitatief en breder assortiment vis. Met het Fishes concept komen wij tegemoet aan deze toenemende consumentenvraag. Fishes Fishes staat voor kwaliteit en wil een bijzonder assortiment van lekkere, eerlijke en duurzaam gevangen vis toegankelijk maken. Fishes wil de consument dichtbij de totaalbeleving van de zee, de vis en de vissers brengen. Fishes staat voor:

  • VERS Alleen het beste voor de consument.
  • KWALITEIT Geen concessies en alleen het beste.
  • DUURZAAM MSC/ASC, anders groen op de VISwijzer.
  • TRANSPARANT Keten volledig inzichtelijk; van schip tot schap betrokken.

Uitbreiding FishPartners Enschede in bedrijf

FishPartners Enschede heeft het afgelopen jaar (2017) haar activiteiten uitgebreid met een eigen bereiding van bakharing en verse haringsalades. Hiervoor is het bestaande pand uitgebouwd met iets meer dan 100m2 met daarin 4 extra productie- en opslagruimtes: een warme-, een koude keuken, een inpakruimte en een koelopslag. Bereiding vindt op ambachtelijke wijze in een moderne hygiënische omgeving plaats. Op deze manier is FishPartners in staat zelf haar eigen markt te bedienen met topproducten volgens haar eigen hoge kwaliteitstandaard en unieke receptuur.

Bereiding vindt op ambachtelijke wijze in een moderne hygiënische omgeving plaats

Dit is een volgende stap in de verdere optimalisering van onze rokerij

Eerste paal uitbreiding FishPartners Urk

Op dinsdag 5 December is de eerste paal voor de uitbreiding van de zuidzijde van FishPartners Urk de grond in gegaan. De uitbreiding moet aanvang mei gereed zijn en creëert ruimte voor het nieuwe fileerproces voor makreel. Daarnaast biedt de uitbreiding de mogelijkheid tot optimaliseren van de stromen met bijproduct, hierdoor wordt de  scheiding tussen grondstoffen en eindproducten en daarmee productveiligheid nog beter geborgd. Dit is een volgende stap in de verdere optimalisering van onze rokerij welke zich tot één van de modernste rokerijen in Europa mag rekenen. Een volgende uitbreiding ligt alweer op de tekentafel. Hierover meer in het eerste kwartaal van 2018!

Fishmasters start in-house opleiding!

Fishmasters is hard aan het groeien. Goed nieuws natuurlijk, maar door deze groei hebben wij ook nóg meer operators nodig, juist nu de markt verandert en het lastig is om nog meer goede operators te vinden en te binden. Dus, wat doe je als je niet genoeg operators kunt vinden? Juist! Dan ontwikkel je ze zelf. Hoe we dat gaan doen? Door ze zelf op te leiden! In samenwerking met Randstad en het ROVC starten we binnen Fishmasters met de TOM (Technisch Operator Modulair) Opleiding. De 1ste lichting zal eind september/begin oktober starten. Deze lichting zal uit 10 à 12 enthousiaste, gemotiveerde productiemedewerkers en operators bestaan, die allemaal de ambitie hebben om door te leren en te groeien naar een hoger niveau. Deze opleiding bieden we in-house aan. Daardoor kunnen we – aan de hand van veel concrete praktijkvoorbeelden, filmpjes en cases – direct de link leggen tussen theorie en praktijk. Denk je nu bij jezelf: Hé, ik wil ook onderdeel zijn van deze snelgroeiende specialist in diepvries visconcepten, en heb je ook nog eens operator skills? Bel ons dan! Wij maken graag kennis met jou! Update: Wij zijn trots op onze eerste groep medewerkers die allemaal met succes hun opleiding hebben afgerond. In januari gaan we starten met de tweede groep. We gaan ervan uit dat deze tweede groep met net zoveel energie en succes deze opleiding ingaan. Na de zomer van 2018 zullen we dan ook starten met de vervolgopleiding voor onze collega’s die verder willen studeren!

“Daardoor kunnen we … direct de link leggen tussen theorie en praktijk

Wij wensen een ieder een succesvol en vooral heerlijk seizoen!

Start haringseizoen 2017

Spakenburg, 8 juni 2017 Op 14 juni gaat het haringseizoen weer van start. Vanaf dat moment is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Meer kun je hierover lezen op visbureau.nl. 13 juni wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. Natuurlijk doen we mee en steunen we – met hopelijk vele andere bieders – daarmee de Make-A-Wish stichting. Bij de Kennemervis Groep betekent deze periode extra haringkoorts. Bij Werner Larsson (wernerlarsson.dk) in Skagen, Denemarken zijn alle voorbereidingen getroffen om de nieuwe haring te ontvangen en te verwerken. Met spanning worden de nieuwsberichten van de vissers gevolgd en wordt gespeculeerd over de kwaliteit van de haring van het nieuwe jaar. Als de boten eenmaal binnenkomen is de kwaliteitscontrole streng; alleen de beste maatjes mogen door. De eerste berichten zijn over de nieuwe haring zijn in ieder geval zeer goed: “Mooie witte spiegel en een heerlijke, romige, zilte smaak. Smelt in de mond!” Klanten staan op scherp en onze bedrijven en medewerkers hebben de voorbereidende acties genomen om ze zo snel mogelijk te beleveren en Nederland te laten genieten van een lekker, gezond en bijzonder stukje vis. Een traditie waar we als groep en als Nederland trots op mogen zijn! Wij wensen een ieder een succesvol en vooral heerlijk seizoen. Geniet ervan!

Nieuwe website online


Spakenburg, 10 april 2017 Welkom op de nieuwe website van de Kennemervis Groep! Op de site geven we je een frisse inkijk in ons bedrijf. Je leest hier over onze ontstaansgeschiedenis en vertellen over onze visie op de toekomst. We delen ook graag onze strategie en onze kernwaarden met je. Dankzij de persoonlijke verhalen van werknemers die op de site zijn terug te vinden, leer je ons nog beter kennen. Specifieke bedrijfsinformatie is terug te vinden op de pagina’s van de verschillende bedrijven van de Kennemervis Groep. Mis onze nieuwe bedrijfsfilm niet! Bekijk ‘m hier: Kennemervis Groep – Samen sterker, slimmer, beter Vragen en opmerkingen horen we graag. Ben je geïnteresseerd om met ons samen te werken of wil je door een van de bedrijven worden beleverd? Of wil je bij ons komen werken? We maken graag kennis met je. Neem contact met ons op. Kennermervis Groep, Samen sterker, slimmer, beter!

Dankzij de persoonlijke verhalen van werknemers die op de site zijn terug te vinden, leer je ons nog beter kennen


FishPartners France verkocht aan Nordvik sas

Spakenburg, 1 september 2016 B.V. Kennemervis Groep heeft haar activiteit in Boulogne-sur-Mer, FishPartners France sarl, overgedragen aan Nordvik sas. Nordvik sas is een van orgine IJslandse familie onderneming, van grootaandeelhouder Gudmundur Stefansson, met een vestiging in Boulogne-sur-mer handelend onder de naam Novofood. Novofood is de sales en marketing organisatie in Frankrijk. Het moederbedrijf is actief in het kweken, sourcen, verwerken en de distributie van vis. Kennemervis Groep en Novofood hebben afgesproken in de toekomst met elkaar samen te blijven werken. Dit betekent concreet ondermeer dat de afname van gerookte producten zal blijven geschieden vanuit FishPartners Urk. David Dutriaux, manager van FishPartners France, zal met zijn team in dienst komen van Nordvik/Novofood. Wij zijn David zeer erkentelijk voor zijn inspanningen voor de Kennemervis Groep en zijn gedreven aanpak om FishPartners France succesvol te maken. Wij wensen hem en zijn team een goede toekomst met Novofood. Wij kijken vol vertrouwen uit naar een succesvol partnership met Novofood en uitbreiding van onze gezamenlijke activiteiten.

Henny Wilpshaar nieuwe financieel directeur B.V. Kennemervis Groep


Spakenburg, 1 juni 2016 Henny Wilpshaar (38) neemt per 1 mei 2016 de functie van Financieel Directeur over van Bert Zijlstra die, na 8 jaren KVG, afscheid neemt en zijn loopbaan elders voortzet. Henny heeft gedurende de afgelopen 13 jaar een brede financiële ervaring opgebouwd, in diverse rollen en omgevingen, op het niveau van ‘hoofdkantoor’ tot meer specifieke business activiteiten. Zij is gedreven om als business partner zowel op KVG niveau als met de verschillende business units ons te helpen sterker te worden richting toekomst. Henny komt van Total Produce, een van de grootste leveranciers van verse AGF producten en bloemen, alwaar zij de afgelopen 3 jaar de functie van Financieel Directeur Total Produce Direct uitoefende. Daarvoor was Henny gedurende bijna 6 jaar werkzaam bij Heinz respectievelijk als European R&D controller, manager Financial Services en Commercial controller. Henny is haar loopbaan begonnen bij Nutreco, eerst als management trainee, waarna zij de passie voor Finance vond en daar vervolgens diverse rollen voor Nutreco in vervulde. Zij is afgestudeerd in Zoötechniek en heeft ten tijde van haar Nutreco avontuur, de opleiding voor Register Controller afgerond. Henny woont in Wageningen, is getrouwd en moeder van 2 kinderen. Graag heet ik Henny namens allen hartelijk welkom en wens ik haar veel succes in haar nieuwe rol bij de Kennemervis Groep. Eugène Scholten C.E.O. Kennemervis Groep

Henny heeft gedurende de afgelopen 13 jaar een brede financiële ervaring opgebouwd