KLANTGERICHTHEID
Het verhaal van
Werner & Mads Larsson.Duurzame kwaliteit uit Denemarken

Werner Larsson en zoon Mads zijn de drijvende kracht achter het gelijknamige Werner Larsson Fiskeeksport. Gevestigd in Skagen (Denemarken), leggen zij zich met name toe op distributie van makreel en haring. Alle inspanningen zijn gericht op het perfecte vette visje. Werner vertelt over de Deense uitvalsbasis die hij met zijn zoon runt.


“We waren de eersten in Europa die MSC-gekeurde haring hadden; een jaar voor alle anderen.”
“Bij Werner Larsson wisselt hectiek zich af met rustige periodes. De maatjesharing en makreel volgen elkaar op, waardoor van eind mei (als de eerste haring binnen wordt gehaald) tot aan eind november (wanneer de laatste makreel binnenkomt) hard wordt gewerkt. Op onze locatie zijn daardoor soms honderd mensen aan het werk en soms maar tien. Denen zijn geen haring-eters, maar zelf eet ik het graag en verleid ik mijn gasten dan ook het liefst met haring op een klein stukje toast en een beetje crème fraiche.”

Continuïteit en kwaliteit als mantra
“Een drijvende kracht zijn is één, maar we doen het als een team. Zonder mensen is er geen bedrijf. Continuïteit is daarin een leidende factor. We gaan langdurige relaties aan, niet alleen met ons personeel, maar ook met opdrachtgevers en leveranciers. Een partner kan altijd op ons rekenen en weet ‘een woord is een woord’.”

“We investeren dus graag in duurzame relaties. Die duurzaamheid vertaalt zich ook in een gestructureerde operatie binnen de fabriek. Er is orde. Dat doen we door eisen te stellen aan het personeel, maar ook door hen te motiveren. Medewerkers moeten zich belangrijk voelen, dan voelen ze zich ook verantwoordelijk Alle producten voldoen aan de gestelde specificaties en milieueisen. Ook is men binnen de visserij zich meer bewust geworden van het belang van duurzame vis. Gelukkig kan ik zeggen dat vis uit onze wateren duurzaam is, zowel de haring als de makreel. Een mijlpaal voor ons was de MSC-certificering van de maatjesharing, alweer enige tijd geleden. We waren de eersten in Europa die MSC-gekeurde haring hadden; een jaar voor alle anderen.”

Certificering
“Een andere mijlpaal is de toekenning van de FSSC-certificering. Zodoende is de kwaliteit van ons product op een hoger niveau getild. Mijn zoon Mads zit bovenop die kwaliteit. Hij heeft het contact met de leveranciers en zorgt dat de kwaliteit van makreel en haring is gewaarborgd.”

“Deze mijlpalen zijn ook wat ons drijft. We willen koploper zijn, op kwaliteit, assortiment en markt, en stellen daarom hoge eisen. Wij blijven innoveren in de hoge kwaliteit van de grondstof en het verpakken ervan voor vervoer naar Nederland.”


“Door duurzame vis in te kopen zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst nog vis zal zijn.”

klantgerichtheid