• In de loop van de jaren heeft de handel in, en de verwerking van vis een steeds belangrijkere rol gekregen.

Onze geschiedenis


De Kennemervis Groep is ontstaan uit de nv Visserij maatschappij Kennemerland, die in 1929 in Katwijk is opgericht voor de haringvangst op de Noordzee. Lange tijd is de visserij de hoofdactiviteit van de onderneming geweest.

oud scheepje
Veel nieuwe en voor die tijd innovatieve visserijschepen zijn onder de vlag van Kennemerland in de vaart gebracht. In de loop van de jaren hebben naast de vangst ook de handel in en de verwerking van vis een steeds belangrijkere rol gekregen. Aanvankelijk waren dit voornamelijk de eigen vangsten die werden verduurzaamd: eerst door kaken en zouten en later door de vangst in te vriezen. Dit gebeurde zowel aan boord van de schepen als aan wal. In de jaren 70 werd het hoofdkantoor gevestigd aan de haven van IJmuiden, welke beter was uitgerust voor de toenemende activiteiten.

modern schip
In de loop van de jaren heeft de handel in, en de verwerking van vis een steeds belangrijkere rol gekregen.

Het hoofdkantoor verhuisde onder haar nieuwe naam Kennemervis Groep naar Spakenburg, één van de belangrijkste visserijkernen van de Nederlandse visindustrie. Onze zusterbedrijven zitten verspreid over Nederland en we hebben een vestiging in Denemarken. In Spakenburg bevinden zich ook twee van de zusterbedrijven, FishPartners en Mayonna. Op Urk is Fishmasters gevestigd en ook de moderne rokerij van FishPartners is op Urk te vinden. Vanuit Enschede voorziet FishPartners Duitsland de Duitse markt van visproducten. Onze fameus lekkere maatjesharing komt uit Skagen, het topje van Denemarken, waar Werner Larsson sinds 1932 is gevestigd.

Sinds 1999 is het bedrijf onderdeel van een Nederlandse familieholding, die als doel heeft om het bedrijf nog beter te maken en te behouden in de toekomst. We vinden het belangrijk dat we goede en smaakvolle producten kunnen blijven maken op een duurzame manier, zodat ook de generaties na ons kunnen genieten van vis uit onze zeeën.